Vijzeltuin 2.0

Vijzeltuin 2.0

Ontwikkelaar De Nijs heeft op dinsdag 25 april, tijdens een bewonersbijeenkomst, het nieuwe plan voor de ontwikkeling van het voormalig Snouck van Loosenziekenhuis (De Vijzeltuin) gepresenteerd. Het betreft een voorontwerp van TPAHG Architecten uit Hoorn. TPAGH is lokaal bekend (ten opzichte van de vorige architect) en heeft ervaring met het bouwen in historische binnensteden.

De Nijs heeft, bij monde van mevrouw van der Bijl, tijdens de bewonersavond aangegeven dat wat hen betreft het doel van de ontwikkeling is; “het creëren van een besloten en veilige woonomgeving voor ouderen met een zorgvraag of zorgbehoevende rond de collectieve Vijzeltuin” en tevens restauratie van de Rijksmonumenten. Over de invulling van de 1.000 m2 zorg zou De Nijs met verschillende partijen in gesprek zijn.

Het gepresenteerde voorontwerp is, ten opzichte van het originele (oude) plan, veel minder massaal en daarmee beter passend in een binnenstad als die van Enkhuizen.

 

Binnen het plan worden 91 parkeerplaatsen gerealiseerd. Tijdens de bewonersavond bleek het parkeren wederom een heikel onderwerp. Met name toen bleek dat het te realiseren parkeerterrein aan de zijde van het Spaans Leger waarschijnlijk enkel toegankelijk werd voor bewoners/ gebruikers/ huurders van het SMC. Ondanks de kritiek van de omwonenden kon de Nijs niet anders dan aangeven dat zij voldoen aan de door de gemeente gestelde norm (87 parkeerplaatsen).

Belangrijk voor omwonenden is te weten dat De Nijs niet weer met een klankbordgroep werkt maar de buurt eenzijdig informeert middels nieuwsbrieven. Men zal dus zich met eventuele vragen/ opmerkingen rechtstreeks tot De Nijs moeten richten of, bij eventuele bezwaren, moeten wachten tot de daartoe bestemde procedures bij de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Onze Zorg zal zich beraden hoe zij, naast de nieuwsbrieven van De Nijs, de buurt/ omwonenden kan informeren. Vijzeltuin 2.0 vraagt immers ook om een visie 2.0!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s