Boland: ‘goedkeuring Raad van State pluim op hoed gemeenteraad’.

Uit een artikel in het Noordhollands Dagblad van vandaag blijkt dat wethouder Boland zichzelf, de gemeenteraad, de Nijs en alle betrokken ambtenaren een pluim geeft voor het behaalde resultaat bij de Raad van State. Logisch uiteraard, daar eerdere uitspraken van de Raad van State wellicht enigszins tegenvielen (o.a. Molenweg)….

Misschien kan hij met de pluim wegpoetsen dat de procedure en totstandkoming van het bestemmingsplan ‘De Vijzeltuin’  in het geheel niet vlekkeloos is verlopen. Waarbij, als je de politiek moet geloven ‘dat in de toekomst ook anders moet…..’. Wegpoetsen dat de coalitievorming o.a. op het SMC is gestrand. Wegpoetsen dat er geheime rapporten (loeyens & Loeff) voor de raad zijn achtergehouden. Wegpoetsen dat Boland hierdoor ternauwernood een motie van wantrouwen overleefde. Wegpoetsen wat het hele dossier heeft teweeg gebracht in de gemeenteraad (onderlinge verhoudingen). Maar vooral wegpoetsen dat het de Enkhuizer bevolking (nog) meer parkeerproblemen gaat geven en last but not least veel geld gaat kosten……..

Boland geeft aan dat ‘de bezwaarmakers’ hebben bijgedragen aan het plan. Het is gissen wat hij daadwerkelijk bedoeld. Wellicht de (minimale) wijzigingen die, door toedoen van de bezwaarmakers, zijn doorgevoerd? Een verdieping minder achter de huizen op het Spaans Leger? Die vervolgens, indien nodig, wel gebouwd mag worden?….

Oordeelt u zelf. Hier treft u een lijst aan met wijzigingen welke zijn doorgevoerd in het vastgestelde bestemmingsplan ten opzicht van het ontwerpbestemmingsplan.

Zie hier het volledige artikel: Artikel NHD 22-04-2011

Geplaatst in SMC algemeen. Tags: . Leave a Comment »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s